7 könnyű és finom szendvics

, 2011. június 9
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 7 Szendvics grillezett pulykával, sajttal és almával

Hozzávalók:

- 3 evőkanál sótlan vaj
- 8 szelet fehér vagy teljes kiőrlésű kenyér
- 2 evőkanál mézes mustár
- 4 szelet Cheddar sajt
- 16 vékony szelet pulyka
- 1/2 alma vékonyra szelve

Elkészítés:

Kenj meg 4 szelet kenyeret vajjal, a másik oldalukat pedig mustárral. A mustáros részekre helyezd el a sajtszeleteket, a pulykahúst és az almaszeleteket. Ezután kend meg vajjal a másik négy szelet kenyeret is, és tedd az elkészített szendvicsekre, a vajas felével felfelé.

Helyezd a szendvicseket egy széles tepsibe, majd 3-5 percig süsd aranyszínűre mindkét oldalukon. Szervírozd azonnal.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 7 Gombás szendvics

Hozzávalók:

- 4 gomba, szár nélkül
- só és bors
- 4 szelet Cheddar sajt
- 4 szelet salátalevél
- 4 szelet paradicsom
- 4 teljes kiőrlésű hamburger zsömle

Elkészítés:

Melegítsd elő a grillsütőt, a rácsra pedig teríts fóliát.

Sütőolaj spray-vel permetezd meg a gombafejeket és szórd meg sóval és borssal. Helyezd a sütőlapra és grillezd amíg megpuhul és megbarnul, körülbelül 10 percig. Csak egyszer fordítsd át őket. Ezután, a gombafejek tetejére helyezz 1-1 szelet sajtot és grillezd, amíg a sajt buborékos nem lesz.

A zsömlék alsó felére helyezz 1-1 szelet salátát és paradicsomot, rá a gombát, majd a zsömle másik felét. Kínáld míg meleg.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 7 Olasz tonhalas szendvics

Hozzávalók:

- 1 olasz vagy francia kenyércipó
- 3 doboz kb. 17
0 grammos vizes tonhal, lecsorgatva
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 és ½ evőkanál friss citromlé
- 1 evőkanál finomra aprított petrezselyem
- ¼ pohárnyi fekete, felaprított olajbogyó
- só és bors
- kb.
100 g reszelt mozzarella

Elkészítés:

Melegítsd elő a grillsütőt, majd helyezz rá egy karimás sütőlapot fóliával. A kenyércipót vágd 6 egyenlő részre.

A tonhalat halmozd egy közepes méretű tálba, keverd hozzá a citromlét, a petrezselymet és az olajbogyókat. Sózd, borsozd. Ezután, egyenletesen kend meg a kenyérdarabokat, majd szórd meg sajttal.

Helyezd őket a sütőlapra és grillezd, amíg a sajt buborékol, körülbelül 1-2 perc. Szervírozd azonnal.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 7 Banánnal töltött francia szendvics

Hozzávalók:

- 16 szelet fahéjas-mazsolás kenyér
- ½ pohár felvert tejszín
- 4 banán, vékonyra szelve
- 4 evőkanál sózatlan vaj
- 6 tojás
- ¾ pohár tej
- 1 teáskanál vanília
- csipetnyi só
- ½ pohár meleg juharfaszirup a tálaláshoz

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt körülbelül 100° C-ra. 8 szelet kenyeret kenj meg a tejszínhabbal, majd helyezd rájuk a banán szeleteket, majd tedd rájuk a megmaradt 8 szelet kenyeret.

Egy széles serpenyőben olvassz meg 2 evőkanál vajat. Közben egy villával verd fel a tojásokat a tejjel, a vaníliával és sóval egy tálban. A tojásos keverékbe márts bele a szendvicsek mindkét oldalát, majd helyezd őket a serpenyőbe és egyik oldalát süsd 5 percig, a másikat pedig 3 percig.

Ismételd meg a megmaradt vajjal és szendvicsekkel. Kínáld míg meleg, önts rá juharfaszirupot.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 7 Apró, csirkesalátás szendvicsek

Hozzávalók:

- 1 teljesen átsült grillcsirke
- 2 evőkanál citromlé
- 1 csész csökkentett zsírtartalmú majonéz
- só és bors
- 24 szelet szendvics-kenyér, megpirítva
- 16 szelet hosszába vágott savanyú uborka, lecsorgatva
- 8 salátalevél
- 16 vékony szelet paradicsom

Elkészítés:

Szedd le a csirkehúst a csontokról és darabold fel. Egy nagy tálban, a csirkehúst keverd össze a citromlével és ¼ csésze majonézzel. Ízesítsd sóval és borssal.

Egyszerre csak egy szendvicset készítve, kenj meg 3 szelet kenyeret majonézzel. A tetejére halmozz fél csészényi csirkesalátát, sózd, borsozd. Tedd rá a második szeletet, a majonézes részével felfelé. Helyezz rá 2 szelet paradicsomot, 2 szelet savanyúságot és egy salátalevelet. Ezután következhet a harmadik szelet, majonézes oldalával lefelé.

Óvatosan nyomkodd meg a szendvicset, majd vágd ketté keresztben. Szúrj bele egy-egy fogpiszkálót, hogy összetartsa. Ismételd meg a többi hozzávalóval.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

6 / 7 Pulykás zsömlék amerikai módra

Hozzávalók:

- kb. 1 kg darált pulykahús
- só és bors
- 1 csemegepaprika apróra vágva
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 3 mogyoróhagyma fehér része, finomra vágva
- 3 evőkanál olíva olaj
- 8 hamburger zsömle

Elkészítés:

Keverd össze a pulykahúst a sóval és a borssal egy nagy tálban. Add hozzá a csemegepaprikát, a mogyoróhagymát és az olajat és keverd jól össze. Formálj belőle 8 húspogácsát és hagyd hűlni. A grillezőt állítsd közepes hőfokra. Süsd meg a húspogácsákat, fordítsd meg őket egyszer, körülbelül 5 perc oldalanként. Szervírozd még meleg pirított zsömléken.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

7 / 7 Monte Cristo szendvicsek

Hozzávalók:

- 2 nagy tojás
- ½ pohár tej
- 8 szelet fehér szendvics-kenyér
- 4 szelet pulykamell
- 4 szelet sajt
- 4 szelet sonka
- 1 evőkanál sózatlan vaj
- ¼ pohár málna- vagy eperlekvár

Elkészítés:

Egy széles, sekély tálban verd fel a tojásokat a tejjel. Ezután, készítsd elő a szendvicseket: egy szelet kenyérre helyezz 1 szelet pulykahúst, 1 szelet sajtot és 1 szelet sonkát, majd a második kenyérszeletet. Hasonlóképpen készítsd el a többi szendvicset.

Egy széles serpenyőben olvaszd meg a vajat. A szendvicseket óvatosan mártsd a tojásos keverékbe, majd helyezd őket a forró serpenyőbe. Süsd őket körülbelül 4-6 percig, amíg a szendvicsek mindkét oldala jól megpirul.

A tálaláshoz vágd őket ketté. A szendvicsek mellé kanalazz kevés lekvárt vagy kínáld mellé mártogatáshoz.

Hirdetés
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz

Hozzászólások

Hírlevél ingyenes!

Ne maradj le a hét legérdekesebb témáiról!
Olvastad már?

Omlett shiitake gombával Omlett shiitake gombával

Bien.hu twitter