6 ok, amiért naspolyát kell enned

, 2012. február 8
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 6 Vitaminok

A naspolya C-vitamin tartalma kifejezetten magas, az almafélék között a legmagasabb. Sokat segíthet a téli megfázásoknál, ha rendszeresen fogyasztunk belőle néhány darabot.

Emellett nagy mennyiségben tartalmaz B1 vitamint és az A vitamin előanyagát, a karotint is.
Következő lap »
Ásványi anyagok

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 6 Ásványi anyagok

Ásványi anyagokban szintén nincs hiány a naspolyában: fogyasztásával szervezetünket vashoz, káliumhoz, kálciumhoz, mangánhoz, magnéziumhoz és cinkhez juttatjuk.

Ezért is érdemes fogyasztani, hiszen segítségével feltölthetjük szervezetünk ásványi anyag készleteit.

Következő lap »
Antioxidáns

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 6 Antioxidáns

A naspolyában megtalálható tápanyagok segítenek a szabad gyökök megkötésében, hatékony antioxidánsok.

Segíti testünk természetes védekezőrendszerének működését, ezáltal erősebbé, ellenállóbbá és egészségesebbé teszik azt.
Következő lap »
Emésztés

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 6 Emésztés

A naspolya pektintartalmának köszönhetően pozitív hatással van az emésztőrendszerünkre is.

A gyomorban megkönnyíti az elfogyasztott ételek megemésztését, a belekben pedig segíti a belek emésztő működését. Hasmenés és székrekedés esetén egyaránt hatásos szer.
Következő lap »
Vércukor

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 6 Vércukor

Az emésztésre gyakorolt hatásán belül a naspolya rostjai lassítják a szervezetünkbe jutott szénhidrátok felszívódását is.

Ezáltal a vércukorszint nem emelkedik meg annyira az étkezések után abban az esetben, ha az étel tartalmazott naspolyát is.
Következő lap »
Gyulladások

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

6 / 6 Gyulladások

Főleg a népi gyógyászatban elterjedt, hogy a naspolya terméséből és leveléből készítenek főzetet, amelyet gyulladások kezelésére alkalmaznak.

Leggyakrabban és leghatékonyabban a szájüregben és a torokban fellépő gyulladások enyhítésére használják ma is.
Kapcsolódó:
7 táplálkozási tipp a hosszú életért

Hirdetés
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz

Hozzászólások

Hírlevél ingyenes!

Ne maradj le a hét legérdekesebb témáiról!
Bien.hu facebook