6 gyönyörű kék virág kertbe, balkonra

, 2012. május 14
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 6 Nőszirom

Talán a legjellegzetesebb kék árnyalatú növény a kertben, igaz, nem ez az egyetlen szín, amiben megtalálhatjuk. Viszonylag egyszerű vele bánni, és gyönyörű éke lehet a kertnek, balkonnak.

A gyökértörzset, vagy a hagymát elültetjük, és innen már nem is nagyon kell hozzányúlni. Megfelelő öntözés és tápoldatozás mellett lándzsa vagy hengeres leveleket nevel, valamint megörvendeztet minket jellegzetes alakú virágával.
Következő lap »
Hortenzia

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 6 Hortenzia

Ezzel a növénnyel kevesebb kertben találkozhatunk, ami igényeit tekintve nem csoda. A hortenzia nem szereti a közvetlen napot, valamint nehezen tűri a magas hőmérsékletet is. Ahhoz, hogy igazán szép legyen, olyan helyet kell keresnünk számára, mely folyamatosan árnyékban van, és lehetőleg 15-17°C-on tartsuk, valamint a nyári időszakban a földjét ne engedjük kiszáradni.

Minden kritérium persze a kiültetett virágoknál nem igazán megoldható, de ezek azok a paraméterek, amelyek mellett a legtökéletesebben fejlődik. Hogy mégis miért vesződnek vele, ha ennyire nagy odafigyelést igényel? Ennek oka a gyerekfej nagyságú apró virágokból összeadódó dísze, amelyet megtalálhatunk világos, és egészen sötét, haragos kék árnyalatban is.
Következő lap »
Enciánfa

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 6 Enciánfa

Ez a gyönyörű növény a lakásunk egyik legszebb dísze is lehet, de csak akkor, ha képesek vagyunk a megfelelő körülményeket biztosítani számára. A fácska örökzöld, és egész nyáron át ontja a szebbnél-szebb, enciánkék virágait.

Ehhez azonban sok fényre, vízre és megfelelő tápanyag utánpótlásra van szüksége. A téli időszakot kevés nedvességgel és 5°C körüli hőmérséklettel viseli a legjobban. A növényt nevelhetjük fának is, ám cserjeként is nagyon látványos.

Következő lap »
Hajnalka

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 6 Hajnalka

A gyönyörű futónövényre bizonyára sokan emlékeznek gyerekkorukból, hiszen népszerűsége nem új keletű. Viszonylag igénytelen virág, ám 3-3,5 méter hosszú szárakat is növeszthet, valamint mindenre rákapaszkodik, ami csak az útjába kerül.

Nevét sem véletlenül kapta. A fantasztikus kék virágok ugyanis nem szeretik a déli- délutáni meleget, ilyenkor összecsukódnak, és legközelebb csak másnap reggel nyílnak ki újra.
Következő lap »
Rózsa

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 6 Rózsa

Bizony, olyan közkedvelt növényeket is megtalálhatunk már kék árnyalatban, mint a rózsa. Igaz, természetes körülmények között ez a szín nem, hogy nem jellemző, de egyáltalán nem is létezik. Ausztrál és japán genetikusok állhatatos munkájának gyümölcse a kék virág.

Úgy sikerült elérni ezt a különleges árnyalatot, hogy a rózsa DNS-ében a színért felelős rész az írisz információira cserélték, ennek köszönhetően sikerült megalkotni. Futó és normál változatban is hozzá lehet jutni, valamint a virágárusoknál sokszor találkozhatunk vágott képviselőivel. Azonban arra figyeljünk, hogy ezek sokszor csupán tintába állított fehér rózsák, színüket csak ennek köszönhetik.
Következő lap »
Orchidea

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

6 / 6 Orchidea

Az orchideák napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, ami gyönyörű megjelenésüket tekintve egyáltalán nem csoda. E különböző alakú és színű fajok között megtalálhatóak az igen különleges, de természetes kék orchideák is. Aki próbálkozott már ezeknek a növényeknek a tartásával, az nem fog újdonságba ütközni.

Akik nem ismernék annyira ezeket a szépségeket, fontos hogy tudják, eredeti élőhelyük az esőerdő, így a pára nagy barátjuk. Öntözésük hetente egyszer történjen, de ne pangjon a cserépben a víz. Párásítani a levegőtől függően minden nap lehet.
Kapcsolódó:
Így lehet szép orchideád - Orchideaápolási egyszeregy

Hirdetés
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz

Hozzászólások

Hírlevél ingyenes!

Ne maradj le a hét legérdekesebb témáiról!
Bien.hu twitter