6 ámulatos rejtélyes tárgy a nagyvilágból

, 2012. június 18
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 6 Frigyláda

Mikor Mózes lejött a Sínai-hegyről, magával hozta a 10 parancsolatot, melyeket istentől kapott, ám azokat összetörte, mikor meglátta, hogy amíg ő elvolt, az emberek bálványokat kezdtek imádni.

A darabokat ezután a szövetség ládájába tették, így az különleges erőre tett szert. Állítólag aki a ládát birtokolta, az legyőzhetetlenné vált. Sajnos- vagy szerencsére? – a tárolót a mai napig nem lelték meg.
Következő lap »
A szent Grál

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 6 A szent Grál

Talán sohasem kapott akkora nyilvánosságot és figyelmet, mint a híres könyv, és film a Da Vinci Kód megjelenése után. A legenda szerint ez az a kehely, mely az utolsó vacsorán Krisztus poharaként funkcionált, majd pedig ebben fogták fel a megváltó kiontott vérét, miután a kereszten megkapta a kegyelemdöfést – bár az említett könyv egy egészen más lehetőséget is megvilágít.

A Grált sokan keresték már, többek között a kerek asztal lovagjainak is legfőbb feladata ez volt, de nem találták meg. Állítólag aki iszik a kehelyből, az elnyeri az örök életet.
Következő lap »
A végzet lándzsája

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 6 A végzet lándzsája

Egy újabb tárgy, mely a legenda szerint legyőzhetetlenné teszi birtokosát. Ez a fegyver nem más, mint amivel a keresztre feszített Jézusnak adták meg a kegyelemdöfést.

Ma a lándzsa a bécsi Schatzkammerben, a Habsburgok egykori kincstárában őrzik, miután olyan jelentős történelmi eseményeket „befolyásolt”, mint Attila bukása Aetius által, vagy éppen Nagy Károlyt, és Martell Károlyt segítette ellenfeleik legyőzésében.
Következő lap »
Holt tengeri tekercsek

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 6 Holt tengeri tekercsek

A Biblia ótestamentumát szinte mindenki ismeri. Azt már azonban kevesen tudják, hogy mennyi minden marad ki, vagy került törlésre a szent iratok közül. Amikor beduin pásztorok ráleltek az első tekercsekre, melyek cserépedényekben pihentek, nem igazán tudtak velük mit kezdeni, így elég kalandos úton kerültek el a szakemberekhez.

Az írások tartalmazzák a teljes ótestamentumot, közte olyan írásokkal, melyeket az egyház törölt, így azok még érdekesebbek. Egyesek szerint a tekercsek megoldást nyújtanak arra a kérdésre, hogy az ember egyedül van-e az univerzumban, valamint a világvége pontosításában is segítségünkre lehetne.

Következő lap »
A torinói lepel

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 6 A torinói lepel

A lepel az egyik legnagyobb vitát kiváltó szent ereklye a katolikus egyház történetében. A vászon állítólagos rendeltetése nem más volt, mint hogy ebbe tekerték Krisztus testét, miután a kereszten meghalt. A leplen megmaradt a megváltó lenyomata, tökéletesen kivehető a sebeinek helye is. Igen ám, de sajnos nem teljesen biztos, hogy valódi az ereklye.

Sem cáfolni, sem pedig megerősíteni nem tudták, hogy valóban az-e a tárgy, aminek tartják. Ez mindenesetre érdekes, a mai kor technikai fejlettségét nézve. A szkeptikusok legelterjedtebb vélekedése szerint a lepel nem más, mint egy újabb remekműve a történelem egyik legnagyobb művészének, da Vinci- nek.
Következő lap »
Kristálykoponyák

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

6 / 6 Kristálykoponyák

Az Indiana Jones 4. részében feltűnő misztikus tárgyak valóban léteznek, Albert Mitchell Hedges régész találta őket 1927-ben. Az alapvető „probléma” a koponyákkal, hogy a koruk meghatározhatatlan, és a szakértőknek elképzelésük sincs arról, hogy hogyan készülhettek.

Vizsgálatokkal kiderítették ugyanis, hogy egy-egy koponya egy-egy darab kvarc kristályból készült, méghozzá úgy, hogy kialakításhoz- a mikroszkópos képek tanúsága szerint- nem használtak fém eszközöket. Sőt, tulajdonképpen a mai napig nem áll rendelkezésünkre olyan technológia, mellyel a misztikus tárgyak elkészíthetőek lennének.
Kapcsolódó:
Különleges gyűjtemények itthon és a világban

Hirdetés
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz

Hozzászólások

Hírlevél ingyenes!

Ne maradj le a hét legérdekesebb témáiról!
Bien.hu facebook