6 ámulatba ejtő különleges hotel

, 2012. május 30
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 6 Atomium

Bizonyára sokak számára ismerős Brüsszel egyik jelképe, az 1958 – as világkiállításra épült atommodell. Ennek a gigantikus „szobornak” az elemei eredetileg is funkcióval rendelkeztek, többek között a kiállítás központi csarnokaként üzemelt egy része.

Mára pedig iskolások számára nyújt szállást az egyik gömb, miközben a legnagyobban még mindig tárlat található. A lurkók egy éjszakát tölthetnek el az Atomiumban, egy oldalon nyitott gömbökben alva, és a tárlatot is megnézhetik reggel, mielőtt az megnyitna a nagyközönség előtt.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!
Következő lap »
Úszó város

Fotó: Gamirasu Hotel, Törökország

2 / 6 Barlangokban

Az V. - VI. századi barlangokat nem éppen szállodának szánták. A Törökországban található emberkéz alkotta sziklavájatok most mégis 5 csillagos hotelként üzemelnek. Persze ehhez rengeteg átalakítás és felújítás kellett, de megérte, hiszen a végeredmény nem csak hangulatos, hanem minden luxussal is fel van szerelve.

Mivel barlangokról van szó, a szobákban elenyésző a zaj, és hűvösek, még a legmelegebb napokon is, ezzel is hozzájárulva a legmagasabb igények kielégítéséhez.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 6 Úszó város

Amikor egy hotelt úgy alakítanak ki, hogy az óceánokat járva növelje az ott eltöltött idő értékességét, akkor nem elegendő, ha csak 6 csillagos luxusfokozattal rendelkező szobákat és éttermeket kínál. Medencék, sportpályák, szórakozóhelyek, boltok, de még színház is kap helyet rajtuk.

Jelenleg a legnagyobb ilyen létesítmény az Allure of the Sea, mely csekélyke 362 méter hosszú, és 66 méter széles „ladik”. Már a külső méretei is megdöbbentőek, hátha még azt is hozzávesszük, hogy a jellemzően helytakarékos megoldások egy kicsi hajón itt egyáltalán nem jelentkeznek. A belső terek is tükrözik az óceánjáró gigászi pompáját.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 6 Jéghotel

Azt hinnénk csak múló hóbort ilyen hotelek működtetése, pedig van olyan szállodalánc, mely kifejezetten erre szakosodott. Az Iglu-Dorf cég, ahogyan az a nevéből is kiderül, igluszerű szobákat varázsol az érdeklődők köré.

Ez nem kis feladat, ugyanis a hónak és jégnek megvan az a rossz tulajdonsága, hogy előbb – utóbb elolvadnak. Így a luxusszállókat bizony évről évre újra fel kell húzni, így igazán nem meglepő, hogy az itt eltöltött éjszakák ára igencsak húzós.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!
Következő lap »
A bor helyén

Fotó: www.attrap-reves.com

5 / 6 Buborék

Különleges élmény biztosít a franciaországi minihotel, az Attrap Reves. Csábereje nem is annyira a formája, mint inkább a szoba falának anyaga. Ez ugyanis teljesen átlátszó, így, bár a meghitt pillanatokat mellőznünk kell, a természet közelsége sokkal teljesebbé válik, mintha csak ablakokkal próbálkoznánk.

A vendégnek megvan az a luxusa is, hogy az ágyban fekve, az álomra várakozva nem kell azzal bajlódnia, hogy birkákat képzel maga elé számolási célzattal. Elég, ha felpillant a mennyezetre, és azon keresztül akadálytalanul szemlélheti a milliárdnyi csillagot, amiket kedvére számolgathat.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

6 / 6 A bor helyén

Úgy tűnik, mára nem csak a bor kiváltsága, hogy hordóban pihenhessen. Hollandiában egy hoteltulajdonos úgy gondolta, lehetne kezdeni valamit a 14500 literes tárolókkal, ha már leszolgálták az idejüket.

Felújította őket, és hálószobákat alkotott belőlük. Minden hotelszoba ilyen alvóhellyel, valamint egy kisebb előtérrel rendelkezik. Szerencsére a hordók rögzítettek, így a borral ellentétben a lötyögés élményétől nem kell tartanunk.

Black Forest Wine Barrel Hotel 

Hirdetés
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz

Hozzászólások

Hírlevél ingyenes!

Ne maradj le a hét legérdekesebb témáiról!
Bien.hu facebook