5 tápláló mézes arcpakolás a ragyogó arcbőrért

, 2013. augusztus 3
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 5 Bőrtápláló arcpakolás

2-3 evőkanál mézet kicsit melegítsünk meg, majd mikor már testmeleg, akkor adjunk hozzá ugyanennyi evőkanál natúr joghurtot, vagy túrót. Vékony rétegben vigyük fel az arcunkra, a nyakunk bőrére és a dekoltázsunkra. Ha túl vastagon kentük fel, akkor egy kis fapálcikával szedjünk le belőle.

Ha szárazabb az arcunk, akkor a pakolás alá permetezzünk a bőrünkre egy kis ásványvizet, ami a maszk alatt beszívódik a bőrbe. 15-20 perc után töröljük le, majd langyos vízzel öblítsük le és egy száraz törölközővel finom, nyomkodó mozdulatokkal szárítsuk meg a bőrünket. Ismételjük havonta kétszer.
Következő lap »
Hidratáló arcpakolás

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 5 Hidratáló arcpakolás

Az arcunkra vigyünk fel egy kis ásványvizet vagy forrásvizet, mintha arcot mosnánk, de a vizet ne töröljük le. Keverjünk össze 2-3 evőkanál mézet ugyanennyi tejszínnel, és a keveréket vigyük fel az arcunkra.

Kifejezetten száraz arc esetén adhatunk hozzá még egy kis langyos vizet. 15-20 perc elteltével töröljük le, majd langyos vízzel mossuk meg az arcunkat, és dörzsölés nélkül, finoman szárítsuk fel a bőrünket. Ismételjük hetente.

Következő lap »
Arcpakolás száraz bőrre

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 5 Arcpakolás száraz bőrre

Keverjünk össze 1 evőkanál mézet és 2 evőkanál, lehetőleg minél magasabb zsírtartalmú tejfölt. Tegyük a radiátorra, hogy testmeleg legyen, majd keverjünk bele 1 evőkanál búzacsírát. A keveréket vigyük fel az arcra, a különösen szárazabb részekkel kezdjük, ezekre a helyekre vastagabban is tehetjük a pakolást.

15-20 perc elteltével töröljük le, majd langyos vízzel öblítsük le, majd egy száraz törölközővel finom, nyomkodó mozdulatokkal szárítsuk fel a nedvességet. Ugyanígy használatos és ugyanezt a célt szolgálja az is, ha kevés tejjel és tojással keverjük össze a mézet. Ismételjük hetente, indokolt esetben akár hetente kétszer is.
Következő lap »
Arcpakolás zsíros bőrre

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 5 Arcpakolás zsíros bőrre

2 evőkanál mézhez keverjünk hozzá egy kávéskanálnyi élesztőt, majd kicsit melegítsük meg. Adjunk hozzá egy kevés tejszínt, de csak annyit, hogy az állaga könnyen kenhető legyen, mégis fenn maradjon az arcon. Vigyük fel az arc egészére, vagy akár csak a pattanásos helyekre, majd 15-20 perc elteltével öblítsük le.

Ha arcunk néhány részén kifejezetten sok a pattanás vagy lényegesen zsírosabb a bőrünk, akkor ott hagyjuk kicsit tovább a pakolást. Langyos vízzel mossuk meg az arcunkat, és dörzsölés nélkül, finoman szárítsuk fel a nedvességet. Ismételjük hetente.
Következő lap »
Leggyorsabb arcpakolás

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 5 Leggyorsabb arcpakolás

Ha nincs másunk, csak mézünk, akkor is nagyon gyors és hatékony arcpakolást gyárthatunk magunknak. Egyszerűen csak kenjük fel vékonyan a mézet az arcunkra, majd néhány perc múlva töröljük és mossuk le.

Fontos, hogy soha ne indulás előtt csináljuk ezt közvetlenül, ugyanis arcpirosodást okozhat. Ha legalább egy órával korábban feltesszük, indulásig biztosan elmúlik a bőrpír és marad a bársonyos, sima bőr.
Kapcsolódó:
5 egyszerű házi gyümölcsös arcpakolás

Hirdetés
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz

Hozzászólások

Hírlevél ingyenes!

Ne maradj le a hét legérdekesebb témáiról!
Bien.hu twitter