13 smink ötlet karácsonyra és szilveszterre

, 2011. december 13
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz
Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

1 / 13 A vonzó vörös

Minden sminket egy jó minőségű, bőrszínünkkel megegyező alapozóval kell kezdenünk. Fontos, hogy szép ívű, ápolt szemöldökeink legyenek, ehhez a legjobb ha szakemberhez fordulunk. Ha megvannak az alapok, kezdődhet a szemek és a száj kiemelése. Befejezés képen mindig alkalmazzunk egy rózsaszín vagy barack árnyalatú pirosítot orcánkon.

Szemek: Alkalmazzunk egy meleg barna szemhéjpúdert a felső szemhéjra. Fekete tusvonallal húzzuk ki a felső szempillák mentén. Fekete vagy sötétbarna szempillaspirállal hangsúlyozzuk szempilláinkat.

Ajkak: A vörös ajakrúzst ragyogó átlátszó szájfénnyel tehetjük tündöklőbbé.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

2 / 13 Fagyos tekintet

Szemek: Ha sötétbarna vagy kék szemű vagy, csodásan fog állni a kék szemfesték. Első lépésben alkalmazz egy világoskék szemhéjpúdert a felső szemhéjadra. Húzz egy pontos tusvonalat élénk kék tussal. Bátran húzhatod hosszabbra a vonalat, így "macskásabb" tekintetet érhetsz el. A végén természetesen alkalmazz fekete szempillaspirált!

Ajkak: Egy enyhén narancsos árnyalatú rózsaszín rúzzsal emeld ki ajkaidat. Az üde gyümölcsös árnyalatok jól illenek a halványkék szemekkel.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

3 / 13 Titokzatos esti smink

Szemek: Egy halvány gyöngyszínű krém vagy por szemhéjfestékkel fesd be a felső szemhéjakat. Következhet a szemhéj külső sarkában alkalmazott sötétszürke szemhéjfesték, melynek széleit egy fültisztító pálcikával kenj el, a füstös hatás érdekében. Befejezés képen fekete tussal húzd ki a felső szempillák mentén és alkalmazz fekete szempillaspirált.

Ajkak: Ha telt ajkaid vannak, jól fog állni egy sötétbordó rúzs. Ellenkező esetben alkalmazz egy halvány rózsaszín árnyalatot.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

4 / 13 Téli party smink

Szemek: A füstös ezüstös hatáshoz háromféle szürke szemhéjfesték árnyalatra lesz szükségünk: világos ezüst a szemöldök alatti részre és a szem belső sarkába, világos szürke a szemöldökcsont alatti részre, sötétszürke a felső szempillák menti részre. A színeket satírozzuk egymásba a füstös hatás érdekében.

Hópehely: Vágjunk ki papírból egy hópehely sablont. Tegyük a szem külső sarkába, majd egy szemhéjfestő sminkecsetet mártsunk vízbe, majd sötétszürke szemfestékbe és "rajzoljuk" körbe vele a sablont. Ha megvannak a körvonalak, egy széles púderes ecsetet is mártsunk a festékbe, majd nyomjuk a sablonra. Ezzel érhetünk el "szórt" hatást. Távolítsuk el a sablont és voilá!

Ajkak: Mivel ennyire hangsúlyos a szem és környéke, az ajkakra vigyünk fel egy világos rózsaszín, "fagyos" hatású ajakrúzst.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

5 / 13 Visszafogottan elegáns smink

Szemek: Vigyünk fel egy rózsaszínes gyöngyházfényű szemhéjpúdert a felső szemhéjakra. Egy sötétebb tópszínt vigyünk fel a szem külső sarkára és a szemöldökcsont alatti részre. Satírozzuk el a színeket. Sötétszürke szemceruzával húzzuk meg a felső szempillák mentén. Befejezés képen alkalmazzunk szempillaspirált.

Ajkak: A rúzzsal megegyező árnyalatú ajakkontúrral húzzuk meg az ajkak pontos körvonalát. Egy enyhén csillámos rózsaszín ajakrúzst alkalmazzunk.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

6 / 13 Vonzó füstös szemek

Szemek: Egy világos ezüst szemhéjpúderrel fessük be a szemöldök alatti részt, valamint a szemek belső sarkait. Sötétszürke árnyalattal fessük be a szemöldökcsont alatti részt, valamint egy kis lapos sminkecsettel az alsó szempillák alatt is. Satírozzuk el a szürke árnyalatot. Következhet a sötétkék csillámos szemhéjfesték, amelyet a felső szemhéjra és az alsó szempillák mentén is alkalmazzunk. A széleket satírozzuk el fülpálcikával. 

Fekete szemceruzával rajzoljuk be a szem körvonalát, figyeljünk, hogy vékony és jól látható legyen a vonal. Befejezés képen sötétkék vagy fekete szempillaspirál!

Ajkak: Alkalmazzunk egy halvány rózsaszín szájfényt.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

7 / 13 Elbűvölő kék szemek

Szemek: Ha kék vagy barna szemed van, csodásan fog állni a kék szemfesték. Világoskék szemhéjpúderrel fesd be a szemöldök alatti részt. Élénk kék szemfestékkel fesd be a szemek belső sarkait. Sötétszürke szemhéjpúderrel emeld ki a szemek külső sarkát, de az alsó szemhéj külső felét is húzd ki szürkével. A szemet körvonalazd fekete szemceruzával. Alkalmazz fekete szempillaspirált.

Ajkak: Válassz egy, a bőrszíneddel találó natúr ajakrúzst és egy hozzá illő ajakceruzát.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

8 / 13 Ragyogó szemhéjak

Szemek: Szükséged lesz csillámos arany és élénk kék szemfestékre. Az arany szemfestéket vidd fel a felső szemhéj teljes területére, és a szemek belső sarkaira. A kék festéket foltokban fesd a felső szemhéj külső sarkára, egészen a szemöldökig. Alkalmazz sötétbarna szempillaspirált.

Ajkak: 
Egy barnás árnyalatú vörös rúzs jól fog illeni az aranyozott szemekkel.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

9 / 13 Mályva színek

Szemek: Ha zöld vagy barna a szemed, csodásan fog állni a pirosas lilák és mályvaszínek minden árnyalata. A szemfestékhez három mályvaszín árnyalatra lesz szükséged: világos, közepes és teljesen sötét. A megszokott módszerrel a világos színnel satírozd be a szemöldök alatt és a szem belső sarkát, a közepes árnyalatot vidd fel a felső szemhéjadra.

A sötét mályvaszín kerüljön a szemöldökcsont alá és a szemek külső sarkába. A sötét színnel satírozd be az alsó szempillák mentén is. Fültisztító pálcikával satírozd egymásba a színeket.

Ajkak: Válassz egy fémes ragyogású mályvaszín rúzst.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

10 / 13 Vadító sötét szemek

Szemek: A sötét hamuszürke szem ideális választás partikra. A sötétszürke szemhéjpúdert fesd a képen látható formában. Figyelj arra, hogy a fent kövesse a szemöldököd ívét. A széleket satírozzuk el. 

Ajkak: Az alapozót kenjük az ajkakra is, hogy a figyelem még inkább a szemekre essen.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

11 / 13 Ragyogó aranyban

Szemek: Egy barack árnyalatú szemhéjpúderrel fessük be a felső szemhéjat, a szem belső sarkát és az alsó szempillák mentét. Arany szemfestékkel fessünk rá erre a barackos alapra. Egy szélesebb sminkecsettel fessük aranyra a szem környékét, egészen a hajtövekig és orcákig haladva. Alkalmazzunk sötétbarna szemceruzát és szempillaspirált.
 
Ajkak: Alkalmazzunk egy barackos pink ajakrúzst és kenjük rá fényes szájfényt.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

12 / 13 A zöld és lila találkozása

Szemek: Ha zöld vagy barna szemeid vannak, fantasztikusan fog állni a zöld-lila kombináció. A szemeket emeld ki krémes szürkészöld szemfestékkel. A szemek belső sarkát fesd fehérre. A szempillákat húzd ki szempillaspirállal.

Ajkak
: Egy csodás pirosas lila ajakrúzs jól illik a zöld szemfestékhez, hisz a két szín ellentétes.

Kép nagyítása A nagyításhoz kattints a képre!

13 / 13 Művészi télies smink

A szilveszteri bulin biztos sikert aratsz egy ilyen kézzel festett, művészi sminkkel.

Szemek: Fehér gyöngyházfényű szemhéjpúderrel fesd be a felső és alsó szemhéjakat, valamint a szemöldök alatti részt. Sötétbarna tussal húzz két szemöldököddel megegyező ívű vonalat: egyiket a szempillák mentén, másikat a szemöldökcsont alatti részre. Fehér tussal pontos mintákat festhetsz a szemek környékére. Meríts ihletet a fotóból!

Ajkak: Alkalmazz egy natúr, meleg árnyalatú szájfényt, ellensúlyozva a télies motívumokat.

Hirdetés
Google+
Add a Startlaphoz
Szólj hozzá a cikkhez!
Nyomtatás
Horoszkóp hozzáadása a Facebook profilomhoz

Hozzászólások

Hírlevél ingyenes!

Ne maradj le a hét legérdekesebb témáiról!
Bien.hu facebook